Sonneruplund.dk

     
  English version
     
Æble   Æblesorter
     
  Æbleoversigt i fotos
     
Kimblade fra æbleplante   Så et æbletræ
     
Podning af æbletræ   Podning af æbletræer
     
Okulation   Okulation og chip-budding
     
Befrugtet æble   Stikordsliste
     
Har du kommentarer, spørgsmål eller forslag til indhold så send en mail.
Kontaktoplysninger
     

Andre sider med fotos

     
Grønsisken   Fotogallerier mm
   
  Surrealistisk fotografi
   
Rejse til Kina   Fotos af fugle, insekter og fotos fra rejse til Kina
     
  Bella Boskob
     
  Makro og ekstrem makrofotografering - åben gruppe på Facebook
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Pigeon
 
Mutzu æbleblomster
 
 
Æblesorter   Æbleblomster
 
     
   
     
     
 

Kopulation med tungesnit

 
  I andre dele af verden er kopulation med tungesnit den foretrukne podemetode. Forskellen fra kopulation er, at der er et trin mere.
 
    
  Efter at lavet skråsnittet i podekvist og grundstamme, skæres på samme måde i podekvist og grundstamme, et snit ca 1/3 fra spidsen af skråsnittet.
 
 
 
  Stykkerne kan så skubbes sammen og kommer til at sidde i spænd.
 
 
 
 

Test af kopulation med tungesnit versus kopulation.

 
   
 

Podekviste er sat i vand med rød frugtfarve. Kvistene på billedet herover er hele. Kvistene på de to billeder herunder er klippet over på midten og splejset sammen igen med kopulation med tungesnit og kopulation.
Af farven ses, at de hele kviste har suget mest vand og er blevet rødest i snittet. Der er ingen forskel på de to typer af podninger. Så måske er de to typer af podning lige effektive.

 
 
Kopulation Kopulation med tungesnit.
 
   
 

På billedet herover vises en podning hvor podekvisten kun var ca 2 mm tyk på podetidspunktet. Det ville ikke have været muligt at lave et tungesnit uden at ødelægge podekvisten.
Kopulation med tungesnit stiller større krav til podekvistenes kvalitet end kopulation uden tungesnit.

 
  Jeg kender ikke, og forstår ikke grunden til, at kopulation med tungesnit er blevet så populær andre steder i verden.  
     
  Retur til podning  
     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Støt denne hjemmeside