Naturforskeren Jean Bauhin, forfatteren af den første pomologi med afbildninger, har beskrevet og afbildet sorten i sit værk fra 1598, ” Historia fontis et balnei Bollensis”. Da blev sorten benævnt Blanche de Zürich. Det fremgår, at den her omhandlede sort var meget udbredt før 1598 i Hertugdømmet Württemberg, i Montbellard og i Zell nær ved Zürich i Schweitz.
Sorten har været meget dyrket i Tyskland og Frankrig og er kendt under mange lokale navne som: Admirable-Blanche, Grosse-Pomme-Blanche, Blanche de Zürich, Blanche des Wurtembergeois, Grosse Pomme Blanche du Wurtemberg, Weiss Zürich og Complette noble.
Træet vokser i starten stærkt, men væksten aftager efter nogle år. Sorten er modtagelig for kræft og bør holdes i god vækst.
Størrelsen af æblet er middel til stor. Det er fladrund, afstumpet kegleformet. Kødet er hvidt, sprødt, saftigt og vinagtigt sødt, med en aroma der minder om jordbær.
Æblet plukkes midt i oktober og kan bruges til marts.
|