Har i november 2019 fået æbler til bestemmelse fra Sønderjylland og er rimelig sikker på, at denne sort er Volmers æble - detaljerne passer. DNA analyse viser, at sorten ikke er kendt under andet navn.
|
|
|
|
|
Størrelse: 6,8 bredt og 5,7 højt. |
Størrelse: mere end middelstor, i almindelig Udvikling ca. 73 mm bred, 60 mm høj. |
|
|
Bæger: halvåbent, Bladene brede, grønne, bøjer Spidserne udad, uldede; Hulen vid, middeldyb, Ribber og Biribber kraftige indenfor Randen, Hovedribberne store, dog blødt rundede ned over Frugten lige til Stilkhulen, Tværsnit kantet. |
|
|
Stilk: kort, kraftig, glat; Hulen dyb, snæver eller middelvid med mere eller mindre Strålerust, er ofte kun en Knort og da trykket af en Svulst. |
|
|
Hud: mat mørkegul. Solsiden med et mat mørkt rødt, hvori Stænk og Striber; Punkter store, brune med mat Hov, ret talrige. Kraftig Lugt. Fedtet. |
|
|
Form: fladrund, bredt afstumpet ved begge Ender, kan også være mere højbygt, Bug lidt under Midten, den ene Halvdel lidt stærkere udviklet. |
|
|
|
|
Bliver mørkegult når det modner. |
|
|
|
|
|
|
Kærnehus: lille, løghjerteformet, Aksen kort, godt middelvid, Rum små, omtrent éns og but tilspidsede mod begge Ender, Vægge glatte, undertiden dog lidt sprængte,
Bægerrør: en Kegle, Tråde midtstillede, Griffel 3/4 kløvet, glat.
|
|
|
Bæger: halvåbent, Bladene brede, grønne, bøjer Spidserne udad, uldede; Hulen vid, middeldyb. |
|
|
Kærner lysebrune, rundt ægformede, én i hvert Rum. |
|
Velsmagende, saftigt, sød speciel smag. |
Kød: lidt groft af Bygning, meget saftigt, af sød vinagtig, ejendommeligt krydret Vinsmag, Aromaen kan måske kaldes kalmusagtig. — Modningstid: November—December. |
|
|
|
|
|