Sonneruplund.dk

     
Æble   Æblesorter
     
  Æbleoversigt i fotos
     
Kimblade fra æbleplante   Så et æbletræ
     
Podning af æbletræ   Podning af æbletræer
     
Okulation   Okulation og chip-budding
     
Befrugtet æble   Stikordsliste
   
  English version
   
Har du kommentarer, spørgsmål eller forslag til indhold så send en mail.
Kontaktoplysninger

   
  Sonneruplund.dk
på Facebook

   

Andre sider med fotos

     
Grønsisken   Fotogallerier mm
   
  Surrealistisk fotografi
   
Rejse til Kina   Fotos af fugle, insekter og fotos fra rejse til Kina
     
  Bella Boskob
     
  Makro og ekstrem makrofotografering - åben gruppe på Facebook
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Pigeon
 
Mutzu æbleblomster
 
 
Æblesorter   Æbleblomster
 
     
   
     
     
 

De bedste blommer til haven

 
 
 
 
   
 
Victoria blomme er en af de mest plantede blommetræer i danske haver. Den er meget frugtbar, men har ikke helt samme kvalitet som nogle af de andre sorter.
 
 
 
 
 
Opal blomme
 
 
Opal blomme
 
 
 
 

Har man kun plads til et blommetræ kan Opal blomme være et godt valg. Sorten er selvbestøvende, frugtbar og giver blommer af høj kvalitet.

Har man plads til 3 sorter kan blomme sæsonen strækkes over lang tid, ved f.eks. at vælge Rivers Early Prolific, Opal blomme og Italiensk sveske. Det er blommer af høj kvalitet, der giver et sikkert udbytte.

Rivers Early Prolific er en smagfuld kvalitets blomme. En tidlig blomme, der modner allerede sidst i juli eller først i august. Træet er svagt voksende, er tidligt frugtbart og giver blommer hvert år. Rivers Early Prolific skal bestøves af andre sorter.

Opal blomme er en stor blå/rød blomme af fin spisekvalitet. Træet er middelvoksende og bliver et bredkronet træ. Er et meget velegnet blommetræ til haven. Blommerne modner midt august. Er selvbestøvende.

Reine Claude Althans er en stor rødblå blomme, der er saftig sød og velsmagende. Træet er sundt med kraftig vækst. Sorten er middel frugtbar. Modner i første halvdel af september. Reine Claude Althans skal bestøves af andre sorter.

Grøn Reine Claude er en middelstor grøn til gulgrøn blomme. Er en blomme af højeste kvalitet, men er desværre ikke særlig frugtbar. Træet er sund og vokser middelkraftigt. Grøn Reine Claude modner i september. Skal bestøves af andre sorter.

Kirkes blomme er en stor blå blomme. Kvaliteten af blommen er meget høj, men kan være svær at få bestøvet, hvis vejret ikke arter sig, derfor lav frugtbarhed. Kirkes blomme skal bestøves af andre sorter.

Victoria blomme er rødgul mellemstor blomme med fin sød-syrlig smag. Træet er middelkraftigt voksende. Træet er meget frugtbart og giver blommer hvert år. Victoria er en meget god bestøver sort. Modner midt i september. Er selvbestøvende.

Italiensk Sveskeblomme er en middelstor sveskeblomme af meget høj kvalitet. Træet har svag til middelkraftig vækst. Blommerne modner sidst i september. Er selvbestøvende.

 

 
 
Rivers early prolific blomme
 
 
Rivers early prolific blomme
 
 
 
 
Victoria blomme
 
 
Victoria blomme
 
 
 
 

 

Æble
 
E-bog
Om podning mm
Ebog om podning
Trin for trin
 
E-bog kan også købes for 50 kr via mail til flemming@thorninger.net
 

 

 

 
E-bog med fotos