Sonneruplund.dk

     
Æble   Æblesorter
     
  Æbleoversigt i fotos
     
Kimblade fra æbleplante   Så et æbletræ
     
Podning af æbletræ   Podning af æbletræer
     
Okulation   Okulation og chip-budding
     
Befrugtet æble   Stikordsliste
   
  English version
   
Har du kommentarer, spørgsmål eller forslag til indhold så send en mail.
Kontaktoplysninger

   
  Sonneruplund.dk
på Facebook

   

Andre sider med fotos

     
Grønsisken   Fotogallerier mm
   
  Surrealistisk fotografi
   
Rejse til Kina   Fotos af fugle, insekter og fotos fra rejse til Kina
     
  Bella Boskob
     
  Makro og ekstrem makrofotografering - åben gruppe på Facebook
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Forspiring og dyrkning af tomater

Tomatkerner er meget villige til at spire. Har man fundet en tomat man finder velsmagende, kan man så kerner og måske er man heldig at få tomater der ligner.
Så tomater. Det enkelste er, at skære en tomat i skiver. Der ses mange kerner i skiverne.
   
Tomatskiverne lægges i en urtepotte med pottemuld. De dækkes med pottemuld.
   
Små tomatplanter Tomater spirer hurtigt. Tomatskiverne dækkes af muld. Indenfor et par uger dukker små tomatplanter frem.
   
Hold jorden fugtig Hold jorden fugtig. Forspirer man tomater f.eks. i en vindueskar, skal man ikke anvende muldpotter eller uglaserede lerpotter. Mulden udtørrer meget hurtigt, hvilket er den hyppigste årsag til et dårligt resultat.
   
Omplant tomatplanterne. Når tomatplanterne har nået en vis størrelse, kan de med fordel plantes i hver sin potte.
   
Der kan også stå flere planter i en potte. Tomatplanter er taknemmelige og nemme at plante om. Planterne her har stået i drivhus og fået rigeligt med ly.
   
Tomatplanter i vindueskarm. Står tomatplanter for længe i en vindueskarm, hvor der er for lidt lys, bliver de høje og ranglede.
   
Udplantning af tomater i drivhus. Tomatplanter kan godt klare nattemperaturer ned til 5 grader, men tåler ikke frost. Ofte vil man kunne plante sine tomatplanter i drivhus i løbet af april.
   
Vand i dybden. Denne plante er plantet ud i drivhus. En urtepotte er gravet ned tæt ved tomatplanten. Det gør det muligt at dybdevande, så rødderne udvikles nedad, hvilket gør planterne bedre istand til at klare tørke.
   
Tomater vandes bedst ved at vande grundigt 1 - 2 gange om ugen. Det giver en god rodudvikling nedad.
Når der er dannet mange grønne tomater sparer man på vandingen og klipper de nederste blade af. Tørke og sollys får tomaterne til hurtigere at modnes.
   
Opbinding af tomatplanter Opbinding af tomatplanter. Det varer ikke længe inden tomatplanterne har brug for støtte. Jeg bruger bambus stokke på 1,8 m og sisalgarn. Af ståltråd laves et øje øverst på bambus stokken. Sisalgarnet bindes fast til en ring af ståltråd, der sættes omkring planten under de nederste grene.
   
Opbinding af tomatplanter Ring af ståltråd under de nederste blade. Snoren af sisalgarn vikles om planten og fastgøres i øjet øverst på bambusstokken.
   
Sideskud knibes af Sideskud knibes af. I hvert bladhjørne kommer der et sideskud, der knibes af, så man får en høj plante med en stamme. Undtagelsen er busktomater.
   
Stiklinge formering af tomater Stiklinge formering af tomater. Tomatplanter danner meget nemt rødder. Stikker man de sideskud man kniber af i jord, danner de hurtigt rødder og bliver til nye tomatplanter.
   
   
   
   
   
 

 

 

 

Æble
 
E-bog
Om podning mm
Ebog om podning
Trin for trin
 
E-bog kan også købes for 50 kr via mail til flemming@thorninger.net
 

 

 

 
E-bog med fotos