Sonneruplund.dk

     
  English version
     
Æble   Æblesorter
     
  Æbleoversigt i fotos
     
Kimblade fra æbleplante   Så et æbletræ
     
Podning af æbletræ   Podning af æbletræer
     
Okulation   Okulation og chip-budding
     
Befrugtet æble   Stikordsliste
     
Har du kommentarer, spørgsmål eller forslag til indhold så send en mail.
Kontaktoplysninger

   
  Sonneruplund.dk
på Facebook

   

Andre sider med fotos

     
Grønsisken   Fotogallerier mm
   
  Surrealistisk fotografi
   
Rejse til Kina   Fotos af fugle, insekter og fotos fra rejse til Kina
     
  Bella Boskob
     
  Makro og ekstrem makrofotografering - åben gruppe på Facebook
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Pigeon
 
Mutzu æbleblomster
 
 
Æblesorter   Æbleblomster
 
     
   
     
     
 
Æblesnaps på cideræbler
Hjemmelavet snaps
 
Hjemmelavet snaps på æbler. Forsøg med at lave æblesnaps på cideræbler.
Vil man udvikle en opskrift på en snaps, er det nemmeste at lade de ønskede ingredienser trække på snaps, hver for sig, så man får flere ekstrakter, som man så kan blande sammen, til man får en snaps man kan lide.

I dette forsøg har jeg ønsket at lave en tør og bitter snaps, hvorfor jeg har blandet æbler, som når man fremstiller æblecider. 40% bitre æbler, 40% syrlige og 20% søde æbler.
Der er lavet ekstrakt på peberkorn, stjerneanis og tranebær.
Det hele har trukket 1 måned.

Den snaps jeg har fået blandet har opskriften:

10 (små) æbler skæres i både og hældes over med vodka. Æblerne er blandet med ca. 40% bitre, 40% syrlige og 20% søde. Der tilsættes 5 stjerneanis, 50 gr. tranebær og 10 korn af sort peber.

Cideræbler, der er brugt, er Ellis Bitter og Judar. Som søde æbler er brugt Baya Marisa.

Snapsen er blevet mild, let bitter med lidt smag af lakrids efter stjerne anis.


Man kan også bruge vintage cideræbler, hvor man kun bruger en æblesort. Det kunne være: Kingston Black, Brown's Apple, Dabinett, Ashton Brown Jersey eller Balls Bittersweet.


Her er 3 opskrifter på æblesnaps, der nu er afprøvet

Æblesnaps opskrift 1, snaps på æbler, stjerneanis, tranebær og peberkorn

4 stk. Ellis Bitter æbler
5 stk. Judar æbler
1 stk. Baya Marisa æble
5 stk. stjerneanis
10 peberkorn
50 gr. tranebær

Æblerne skæres i både. Ingredienserne dækkes med vodka og trækker 1 mdr. Når ingredienserne er sorteret fra, fyldes op med vodka til 100 cl. Lagre 14 dage eller længere.

Æblesnaps opskrift 2, snaps på æbler, valnødder, kanel og peberkorn

2 stk. Belle De Boskoop æbler
2 stk. Ellis Bitter æbler
10 kerner af valnødder
2 stænger kanel
8 peberkorn, sort peber

Æblerne skæres i både. Ingredienserne dækkes med vodka og trækker 1 uge. Når ingredienserne er sorteret fra fyldes op med vodka til 75 cl. Lagre 14 dage eller længere.

Æblesnaps opskrift 3, snaps på æbler, slåen, rosiner og peberkorn

3 stk. Ellis Bitter æbler
3 stk. Boiken æbler
5 peberkorn
15 slåen bær, der har fået frost
30 rosiner

Æblerne skæres i både. Ingredienserne dækkes med vodka og trækker 1 uge. Når ingredienserne er sorteret fra fyldes op med vodka til 75 cl. Lagre 14 dage eller længere.

Æblesnaps opskrift 4 (æble shots) er under udvikling, startet 26-01-2018. Planen er, at den skal bruges som æble shots til Vig Festivalen 2018, hvorfor den godt må være lidt sødere.

3 stk. Ellis Bitter æbler
4 stk. Cox Orange æbler
10 peberkorn
10 rosiner
2 stk. stjerneanis
50 gr. tranebær

 

 


 


 
 

 

Støt denne hjemmeside