Ondrup Sommeræble
Ondrup Sommeræble stammer fra Ondrup ved Odder i Jylland. Første gang beskrevet i C. Matthiesens værk Dansk Frugt – bind II fra 1913, s. 132-134… Sorten er tiltrukket af Gaardejer Kr. Andersen i Ondrup ved Odder i Jylland omkring 1900. Tiltrækkeren skriver 8/9 13 (8. sept. 1913, red.): ”et frøæble, som jeg selv har fremelsket, og som efter min ringe mening er lidt bedre end almindeligt”.
Træet er sundt og frugtbart. Giver mange flotte frugter uden skurv.
Frugten er middelstor, ægformet eller afstumpet kegleformet med smuk hvidlig gul grundfarve og rosenrød stænk og striber på solsiden. Kødet er hvidt, løst, marvet, meget saftigt med en sød krydret vinsmag. Modent fra første halvdel af september. Er mere et høstæble end et sommeræble.
Ondrup Sommeræble er et godt spiseæble. Dog lidt løst i kødet.
|